пʼятниця, 9 червня 2023 р.

Український богатир - взірець підростаючому поколінню

Олександр Герега
Президент федерації важкої атлетики України 
Дворазовий Олімпійський чемпіон з важкої атлетики Леонід Іванович Жаботинський займає одне з найпочесніших місць в книзі спортивної слави України, як одна з найяскравіших спортивних постатей XX сторіччя. Він разом з Валерієм Борзовим і Сергієм Бубкою були спортивними легендами нашої Держави. На весь світ уславився український запорізький козак, який завоював олімпійське золото 1964 і 1968 рр.
Заслужений майстер спорту став 4-х разовим чемпіоном світу та 2-х разовим чемпіоном Європи, 21 рази встановлював світові рекорди. А захоплюючу унікальну і неповторну семигодинну боротьбу українця Леоніда Жаботинського та росіянина Юрія Власова на XXVIII Олімпійських іграх в Токіо (1964 р.), в якій саме український богатир став Олімпійським чемпіоном – згадують до сих пір.
Непереможний важкоатлет Леонід Жаботинський – гордість нашої держави, видатний спортсмен і особистість, що зробив вагомий внесок у розвиток української і світової важкої атлетики, взірець для молодого покоління. Його ім’я почесно носить Запорізька важкоатлетична школа, щорічно проводиться Всеукраїнський турнір на призи дворазового Олімпійського чемпіона Л.І.Жаботинського, на Алеї Слави у м. Запоріжжя 26 жовтня 2017 року відкрито пам’ятник Л. І. Жаботинському.
Федерація важкої атлетики України докладає максимум зусиль для розвитку важкоатлетичного спорту, створює та розширює сучасну важкоатлетичну інфраструктуру на території нашої країни,
проводить реконструкції та відбудови важкоатлетичних шкіл, щоб майбутні олімпійці мали гідні умови для тренувань та спортивних звершень.

Олександр Герега 
Президент федерації важкої атлетики України
Джерело:
Фото:

Немає коментарів:

Дописати коментар